fbpx

Vad är väl en prylpool i kvarteret?

Den kan vara… alldeles underbar.
Men bara om DU vill!

  • Enkelt

Välj vad du vill ha tillgång till. Boka. Använd. Tillgängligt 24/7!

  • Tryggt

Vi bär risken om nåt går sönder. Ingen bindningstid.

Hägersten

Vi är igång!
Gå med i vår lokala prylpool
på Hägerstensåsen,
Sedelvägen 12, Stockholm

hur prylpoolen funkar

Ditt område

Bor du inte i Hägersten?
Vill du ha en prylpool i ditt område? 
Vi kan få det att hända...
...med prylarna du vill ha!

hur vi får igång en hos dig

Familjebostäder

Snart redo... 
Vi sätter upp en prylpool
i ett av familjebostäders hyreshus,
på Kustgatan, Göteborg

hur prylpoolen funkar

Hur prylpoolen funkar

1. Fyll i enkäten

Enkäten handlar om vilka produkter du vill ta del av och dessutom kan du komma med önskemål om vad som ska läggas till. Vi hör sen av oss till din mail med lite mer information så du kan bli medlem.

2. Använd

Som medlem får du tillgång till prylpoolen med kod. Du kan boka och använda de prylar du abonnerar på. Idén är att man har prylen medan man använder den och sen lämnar tillbaka den. Vi tar hand om underhållet.

3. Mera prylar!

När vi får tillräckligt många intresserade så kan vi skaffa mer ovanliga saker. Endast fantasin sätter gränsen. Så du kommer att kunna få tillgång till fler prylar men självklart också då avsluta de prylarna du inte längre vill ha.

Många prylar används alldeles alldeles för lite. Vad blir konsekvensen? Jo, några köper ändå och så står de och dammar mesta tiden. Eller så avstår man från att köpa.

Det borde gå att göra något vettigare, och en prylpool kan vara svaret! Det passar inte för alla prylar och det passar inte för alla behov. Men vi tror att det passar utmärkt för många prylar när förutsättningarna är rätt! Då kan det bli ett riktigt ekonomiskt och enkelt alternativ till att äga själv. Bra för din plånbok men också för planeten.

Prylpoolen ska vara bättre än att äga själv för saker som används sällan. Hållbart både ekonomiskt och klimateffektivt. Förhoppningen är att utfallet blir så bra att prylpoolen kan finnas kvar “för evigt” och att det kan uppstå fler på andra platser.

Under resans gång kommer vi att tacksamt ta emot feedback för hur du upplever prylpoolen och hur den kan förbättras.

Vi kan också komma att testa olika finjusteringar såsom prisändringar eller ändringar i abonnemangsstruktur eller i bokningssystemet. Givetvis kommer vi att meddela sådana ändringar innan de sker och då har alltid möjlighet att avsluta abonnemanget om du inte godtar ändringarna.

Ja, ihopa (företaget bakom tjänsten) bär risken om du skulle råka ha sönder en pryl genom otur. Det du behöver göra är att lämna tillbaka prylen efter din användning och enligt instruktionerna, t ex att sätta ett batteri på laddning eller att diska glassmaskinen innan du lämnar den. Eftersom konceptet är att du egentligen bara ska ha prylen medan du använder den så är det ju minimal risk att den lyckas bli stulen under tiden. Men för cyklar t ex så behövs försäkring och där har vi det. Om den blir stulen medan du har den så får du betala en låg självrisk som beror på produktens värde. Självklart är vi tydliga med sådana villkor för de produkter där det är relevant.

Modellen vi utgår från är att man abonnerar på varje pryl per månad och låter det rulla på utan bindningstid så länge man vill ha tillgång till prylen. För prylar med tydlig säsong (t ex en kajak) så blir det gratis de månader den inte kan användas. Om du avslutar ditt abonnemang för en viss pryl så får du räkna med att kanske någon annan tar platsen och att du inte kan få tillbaka den.

ihopa är ett företag specialiserat på att underlätta för folk att konsumera tillsammans. Vi lär oss hela tiden och feedback är välkommen. Vi går gärna den extra milen och tar fram skräddarsydda lösningar såsom detta pilotprojekt. Vi tror på gruppkonsumtion och driver även www.ihopa.com som är en tjänst där man kan skapa en grupp och sedan köpa något tillsammans för att dela, t ex en båt.

Hur du får en prylpool nära dig

1. Fyll i enkäten

Visa oss att du vill ha en prylpool för dina egna behov genom att fylla i enkäten nedan! 🙂 Det är där allt börjar. När vi har tillräckligt mycket intresse från ett visst område så är det dags för nästa steg. Du kan hjälpa oss genom att tipsa om enkäten i din lokala facebook-grupp.

2. Vi hittar en yta

Vi vet redan att det är många som skulle kunna tänka sig att bidra med några kvadratmeter för vår prylpoolsbox. Det är ju guld då det blir supernära för dem.

3. Delandet kan börja

Vi kör igång helt enkelt och börjar ta in medlemmar till just den nya prylpoolen. Ryktet sprids förhoppningsvis fort oc h ju fler som går med, desto roligare prylar blir det!

Vill du ha en prylpool nära dig som ännu inte är planerad? Berätta vad du vill ha!

Vi är lyhörda och kommer dit vi behövs! Tycker du att ditt kvarter behöver en prylpool? Bara fyll i undersökningen om vilka produkter DU är intresserad av så börjar vi där!

Eller blev du inbjuden till en befintlig prylpool?

Frågor? Vi är här för dig!​

Vi pratar gärna! Skicka oss ett email till info@ihopa.com eller använd formuläret här.

ihopa (Coneeds AB)
Org.nr: 559122-4190
SEDELVÄGEN 12
129 32 Hägersten
Stockholms län
Sweden

LOGGA IN 
MARKNADSPLATS
OM OSS
IHOPA FÖR DITT FÖRETAG
FAQ